Uw kind aanmelden


Wilt u als ouder kennismaken met onze school? Dan bent u uiteraard altijd van harte welkom! Voor een kennismakingsgesprek en rondleiding door de school kunt u een afspraak maken met onze IB-er Sharona Tak, per mail of telefonisch via 0165 312459, werkzaam op dins-, woens-, en donderdag. 

In dit kennismakingsgesprek vertelt zij een aantal belangrijke zaken van de school. Ook gaat u met ons de school even bekijken. Tijdens dit gesprek krijgt u een aanmeldpakket uitgereikt, zodat u later nog eens rustig alles kunt nalezen. Als onze school u aanspreekt kunt u dan besluiten uw zoon of dochter in te schrijven. 

Voor het eerst naar school
Het is voor uw kind vaak erg spannend om naar de kleutergroep te gaan. Om uw zoon of dochter voor te bereiden op wat komen gaat, mag uw kind vanaf 3 jaar en 11 maanden gedurende 2 ochtenden "op visite" komen. Dit om alvast te wennen aan de groep en de leraar.

Een overstap
Natuurlijk kan het ook gebeuren dat uw kind van een andere basisschool de overstap naar onze school maakt. In dat geval nodigen we hem of haar graag uit om, voor de daadwerkelijke komst op school, een ochtend in de betreffende groep door te brengen. Zo is op de eerste dag niet alles nieuw.

Aanmelden
U wilt uw kind aanmelden voor onze school. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Om alle inschrijvingen goed te laten verlopen, volgen wij altijd de onderstaande inschrijfprocedure.

* Stap 1: We maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarin u het aanmeldpakket ontvangt. In dit kennismakingsgesprek krijgt u informatie over de school; onze visie op onderwijs en waar wij voor staan én krijgt de school informatie van u; welke onderwijsbehoefte heeft uw kind, wat verwacht u van de school enz.
Sinds de invoering van passend onderwijs is het namelijk van belang dat we als school de onderwijsbehoeften én eventuele zorgbehoeften van uw kind goed in kaart te brengen om te kunnen bepalen of de school hieraan tegemoet kan komen. Wanneer u besluit uw kind aan te melden, vult u hiervoor de benodigde documenten in die opgenomen zijn in het aanmeldpakket.

* Stap 2: Na dit gesprek wordt de aanmelding van uw kind besproken met ons zorgteam. Na akkoord van dit team wordt de inschrijving definitief.

* Stap 3: Na inschrijving ontvangt uw zoon of dochter een uitnodiging voor twee kijkochtenden. Deze zullen plaatsvinden voorafgaand aan de eerste schooldag. Zo krijgt uw kind alvast een beeld van onze school en kan het kennismaken met zijn of haar klasgenootjes en Juf of Meester.

* Stap 4: Uw zoon/dochter kan vervolgens op de afgesproken eerste schooldag definitief beginnen. Ongetwijfeld het begin van een mooie en leerzame schooltijd!